De Oad Prinse bestaan uiteraard al zolang als er Prinsen in Kunrade worden uitgeroepen, echter de laatste jaren zijn de Oad Prinse actiever dan ooit binnen de vereniging. Tijdens officiële gelegenheden treden ze in tenue naar buiten om zich te presenteren tijdens recepties en andere gelegenheden. Gezien de nog jonge leeftijd van veel “oud” prinse is er geen twijfel mogelijk over de bruisendheid. Al jaren lang gaat een groot deel van de Oad Prinse mee, met het inmiddels beruchte uitstapje, dat altijd in de maand september plaats vindt. Afgezien van het jaarlijkse uitstapje is er meer te beleven bij de Oad Prinse. Wat dacht u van het zeer succesvolle Oad Prinse Bal aan de vooravond van Carnaval. Ieder jaar spelen ze het toch weer klaar om de mensen “oet Kunder” in de juiste carnavalsstemming te brengen.