Het betreft de 54e jeugdprins van Kunrade; Jonas I (Heuts) en zijn prinses Fenna I (Simons).

Prins Jonas is nu nog 10 jaar, maar bereikt in april de mijlpaal van 1×11 jaar! Hij is een echte voetbalfan. Zelf voetbalt hij actief bij RKVV Voerendaal. En wel als keeper in het team van 11-01. Hij is daarbij als een rots in de branding! Verder zwemt hij graag.

Prinses Fenna is 11 jaar, en net zo actief als prins Jonas. En hoe! Zij doet aan dansen (hiphop-wedstrijden – Jay’s dance vision). Daarnaast houdt zij van shoppen, een hobby, waarbij zij nauwelijks is te stoppen!

Beiden zijn leerling van brede (basis-)school Cortemich in Voerendaal. En zijn uiteraard enorme liefhebbers van carnaval. Met hun proclamatie ging dan ook een lang gekoes-terde wens in vervulling!

Jonas en Fenna werden op zondag 16 februari jl. in een bomvol trefcentrum Kunderhoes uitgeroepen in het thema “6×11 joar de kaate gesjud!”. Met als afgeleide variant voor de jeugd de leus “De Kaatbuurkes telle aaf! ”; niet alleen een knipoog naar het procla-matiemoment van 2020, maar ook naar het 5×11-jarig jubileum in 2021.