Zaterdag 14 januari proclameerden “De Kaatboere” uit Kunrade de 69e prins.

Hij zal over Kunder regeren als Nick I (Duijzings). Hij werd in een bomvol en van een kleurrijk ballonnen- en vlaggetjesplafond voorzien Trefcentrum Kunderhoes uitgeroepen. Dit na een sprankelende carnavalszitting en proclamatie-act binnen een thema, gebaseerd op de herstart na een Corona-“slaap” van twee seizoenen, met de titel “Van Siësta noa Fiësta!”

Nick is 26 jaar en afkomstig van de Heerlerweg, de straat in Kunrade, die tot nu toe de meeste Kaatboere-prinsen heeft “geleverd”.  Hij volgt in zijn familie zusje Kyelle op, die in 2011 als jeugdprinses over Kunrade regeerde.

In het dagelijkse leven werkt hij bij BCT in Sittard als projectmanager. Nick zit in zijn vrije tijd ook zeker niet stil. Zo is hij lid én penningmeester van CV De Kaatboere, lid van het jeugdcarnavalscomité JCV Kaatbüürkes en behoort hij verder tot de carnavalsgroep “V’r zund ‘m kwiet”.

Zondag 22 januari organiseert CV De Kaatboere in Trefcentrum Kunderhoes vanaf 13.11u een grootse receptie voor prins Nick I.