Zaterdag 11 januari jl. proclameerden “De Kaatboere” uit Kunrade hun 66e prins.

Hij zal over Kunder regeren als jubileumprins Lars I (Eggen). Hij werd uitgeroepen in een bomvol trefcentrum Kunderhoes.

Dit na een sprankelende carnavalszitting en een proclamatie-act binnen een thema met als titel “6×11 JOAR DE KAATE GESJUD!”, waarbij Lars uiteindelijk uit een kaartenhuis tevoorschijn kwam.

Lars is 20 jaar, is nog vrijgezel en woont bij zijn ouders in de Mirbachstraat. Het prins-zijn is niet vreemd voor hem; in 2011 was hij jeugdprins van de Kaatbuurkes. Bovendien ging zijn vader hem in 2015 voor als Kaatboere-prins Frank I. In het dagelijkse leven studeert hij als 1e jaars Facility Management aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.

Lars zit in zijn vrije tijd ook bepaald niet stil. Zo speelt hij als verdediger in het 4e elftal van RKVV Voerendaal, is hij lid van de zomerkampleiding van de Stichting Jeugdwerk Kunrade (SJK) en vervult hij op menig feestje de rol van dj.