Zaterdag 13 januari 2024 proclameerden “De Kaatboere” uit Kunrade hun 70e prins. Het betreft

Jack I (Reijnders).

Tijdens een drukbezochte carnavalszitting in Trefcentrum Kunderhoes werd hij tijdens de proclamatie-act op basis van het thema “Wat ’n kirmis in Kunder!” tevoorschijn getoverd uit een speelautomaat.

Prins Jack I is 30 jaar oud en afkomstig uit de Lambrechtsstraat in Kunrade. Hij kreeg het carnavalsgevoel via de carnavalsgroep van zijn ouders met de paplepel ingegeven. Tegenwoordig neemt hij ieder jaar deel aan de optocht met zijn vriendengroep CV Of ’t Geit.

In het dagelijks leven is hij in Maastricht werkzaam als landschapsarchitect, een vak waarvoor hij in Wageningen studeerde. In zijn vrije tijd zit hij ook bepaald niet stil. Zo fietst hij graag, maar is vooral fanatiek lid en aanvoerder van het eerste team van Handbalvereniging Gemini, dat momenteel in de bovenste regionen van de Eerste Divisie meedraait.

Zondag 21 januari 2024 organiseerde CV De Kaatboere in Trefcentrum Kunderhoes vanaf 13.11u een grootse receptie voor Prins Jack I